De belangen van de Leeuwhondjes worden vertegenwoordigd door de rasvereniging:

De Pekingees en Dwergspanielclub (PDC)

Dit weblog maakt deel uit van de website van de Pekingees- en Dwergspanielclub.
De content valt buiten de verantwoording van de rasvereniging.

zondag 23 november 2008

Wandeling 09 november 2008Bekijk de foto 's klik op:
Foto 's wandeling 9 november 2008


Afgelopen 9 november 2008 was het dan zover, de jaarlijkse wandeling van de Pekingees en Dwergspanielclub op het Erkemederstrand vlakbij Nijkerk. De evenementencommissie incl. de Stille Kracht waren om 12.30 uur ter plaatse. Even later was de wandelclub compleet.

Wat er aan vooraf ging: Na twee aankondigingen in twee clubbladen en twee keer een aankondiging op de site, ontvingen we op 17 september bericht van de eerste deelneemster met zes Kings. Vervolgens bleef het stil……..tot dinsdag 04 november, de weersverwachting gaf aan dat er 90% kans op regen was op zondag. Lichte paniek bij de evenementencommissie, omdat het weer voorspellen een kunst op zich is besloten we de wandeling toch door te laten gaan, er vanuit gaande dat er 90% kans was dat ze ernaast zaten. Maarre de stand op dat moment was 6 Kings, 1 Havie (de voorzitter had zich ook aangemeld) en 2 Leeuwen (van de evenementencommissie). Op vrijdag 07 november kwam er steun uit verwachte hoek, de Leeuwenhoek!!!
Uiteindelijk komen we nu dan weer bij het begin van het verhaal: verzamelen vanaf 13.00 uur bij het strandpaviljoen "De Jutter", de honden en mensen druppelen binnen, eerst een kopje koffie of warme chocomel met appelgebak.

Hé, wat komen daar aan 5 Katoentjes (niet verwacht maar niettemin van harte welkom) wordt het nog een leuker aantal. Bij aanvang van de wandeling om ongeveer 13.45 uur even de hondenneuzen tellen: 6 King Charles Spaniels, 13 Leeuwhondjes, 5 Cotons. 24 honden uit 3 verschillende rassen die aangesloten zijn bij de rasvereniging. Er liepen overigens ook nog 2 andere honden mee een Golden Retriever en een Havanezer in totaal waren er 26 honden.

De totale wandeling was ongeveer 3 km maar na ongeveer 2 km maakten we een groepsfoto.

Onderweg de gebruikelijke taferelen, Leeuwen te water, Kings te water en in de prut en Cotons die Bloedhonden en Mastifs belaagden.

Na afloop nog gezellig napraten om vervolgens om 16.15 uur huiswaarts te gaan met een voldaan gevoel van een geslaagde middag.

Oh ja, bijna vergeten, ’t was wat frisjes, er stond wat wind, maar het was de hele middag droog. Om de foto 's te bekijken klik op:

Foto 's wandeling 9 november 2008


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

.

Wandeling Pekingees en Dwergspanielclub

Op 9 november 2008 is de wandeling op het Erkemederstrand, vlakbij de afslag A-28 Nijkerk.

We verzamelen om 13.00 uur bij het strandpaviljoen "De Jutter".
.
.

Om 13.45 uur willen we met de wandeling gaan starten.

Zie ook: http://www.erkemederstrand.nl/

Opgave deelname: Om een idee te krijgen van het aantal deelnemers verzoeken wij u ons door te geven: - aantal personen - aantal honden - welk ras(sen), dit kan per mail of telefonisch.

Heeft u één van onderstaande rassen en u wilt meewandelen maar u bent een lid van de onze rasvereniging, geen probleem ook u bent van harte welkom.

Chinese Naakthond, Bolognezer, Bichon Frisé, Coton de Tuléar, Griffon Belge, Griffon Bruxellois, Japanse Spaniel, King Charles Spaniël, Lhasa Apso, Leeuwhondje, Mexicaanse Naakthond, Pekingees, Peruaanse Naakthond, Petit Brabançon en de Tibetaanse Spaniel.

Denkt u aan de slagboom bij het Erkemederstrand, als u er € 1,- in stopt gaat hij voor u open.

De evenementencommissie,
Angela Huisman, Karel van Dijk en Martin Koetsier
email: evenement.pdc@live.nl
tel. 0525-621798

Geen opmerkingen: